telefoonnumer

06-46522626

Email

info@balancepraktijkvanity.nl

Open

op afspraak

Mijn praktijk ruimte is aan huis op de begane grond.

Ik zal een intake gesprek bij je afleggen om de klacht en conditie duidelijk in kaart te brengen. Daarna gaan we kijken wat we aan behandelplan kunnen inzetten om de desbetreffende klacht te verhelpen.

 

Ik werk met een speciale olie die de werking van het schrapen ondersteund en de huid beschermd.

Guasha wordt gedaan met een afgeronde steen, in diverse soorten en mate aan de hand van je klacht en constitutie bepaal ik welke ik ga gebruiken.

De huid zal roze worden en daar waar afvalstoffen zitten zal een zuiging plaatsvinden in het bindweefsel.

Door die zuiging komt er een druppeltje bloed mee naar boven en dat is de “sha”. Aan de hand van de “sha”  kan ik zien en bepalen hoe diep en hoeveel afvalstoffen er zijn opgeslagen.

 

Guasha behandeling op de schouders

De “sha” zal tussen de 3 en 7 dagen verdwijnen.

Door de “sha” zal je lichaam geactiveerd worden om op die plek extra hard zijn best te doen om dat druppeltje bloed weg te halen. Daardoor worden de afvalstoffen ook meegenomen.

Guasha gaat laagje per laagje, het is een soort ui wat je af pelt.

Na de behandeling kan je soms wat meer vermoeid zijn. Het lichaam pakt alle energie die het nodig heeft om de “sha” op te ruimen.

Nou kun je juist ook guasha gebruiken om meer energie te krijgen. Als je op het moment erg moe bent kan ik zodanig een behandeling op maat maken zodat je juist weer energie gaat krijgen.

Na de behandeling kun je meteen een vervolg afspraak inplannen, je bent niks verplicht uiteraard. Dit alles is in overleg en ik wil je er nog wel op attenderen dat ik een strippenkaart aanbied.

Guasha is geen pilletje wat je in neemt. Je zult in sommige gevallen geduld moeten hebben en een aantal behandelingen nodig moeten hebben voor het gewenste resultaat. Neemt niet weg dat er niet snel een verbetering van de klacht op treed maar bij langdurige klachten kan je ervan uit gaan dat je een langdurig herstel nodig heb.

En paar belangrijke punten om te weten:

  • zorg dat je 30 minuten van te voren gegeten heb.
  • zorg dat je gegeten hebt.
  • geen behandeling direct na intensieve sport/ inspanning.
  • na een behandeling, 2 uur later pas douchen, bad, sauna, zonnehemel. Kortom na 2 uur pas warmte op het lichaam.
  • zorg voor warme kleding na de behandeling.
  • drink voldoende water na de behandeling gedurende de dag.

 

Hier ben ik tijdens een guasha behandeling
De hoofdbehandeling die erg ontspannen is